Местност Камчийски пясъци отново е защитена, съобщават от Министерството на околната

...
Местност Камчийски пясъци отново е защитена, съобщават от Министерството на околната
Коментари Харесай

Местност Камчийски пясъци отново е защитена

Местност " Камчийски пясъци " още веднъж е предпазена, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Това е най-големия дюнен комплекс в България.

Предложението е обещано от неправителствени организации като е извършена процедура по Закона за предпазените територии (ЗЗТ).

Досега " Камчийски пясъци "  не е била предпазена, откакто през 2006 г. заповедта за обособяването й е била оповестена за оскъдна с решение на Върховния административен съд.

Местността е оповестена за предпазена в сходство с член 33, алинея 1 от Закон за защитените територии за запазване на най-големия дюнен комплекс в България, който обгръща всички типове дюнни местообитания, влажни намаления и влажни зони измежду дюните, както и прехода им към заливни лонгозни гори и дъбови гори и местообитание на растителни и скотски типове.

В предпазената околност се не разрешават действия, които могат да доведат до унищожаването на опазваните обекти като: строителство, като се изключи главен ремонт и реорганизация на съществуваща техническа инфраструктура и уреди, смяна на предназначението и метода на трайно прилагане, действия, водещи до смяна на хидрологичния режим, търсене, изследване и рандеман на подземни благосъстояния и рандеман на инертни материали, слагане на преместваеми обекти, като се изключи обекти, свързани с ръководството и опазването на предпазената околност, придвижване на МПС отвън съществуващи пътища, като възбраната не се ползва при бедствия, изключителни обстановки и за осъществяване на противопожарни, спешни, контролни и избавителни действия, осъществяване на сечи като се изключи насилствени и санитарни, и премахване на инвазивни типове и храстова растителност, палене на огън, ловуване, замърсяване с боклуци.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР